Hip-Hop In je smoel

Hip-Hop In je smoel

19 september 2009 is het dan zo ver: Hiphop In Je Smoel viert op deze dag met het Smoelwerk festival zijn 10-jarig bestaan in WATT, Rotterdam.

Boekpresentatie (15:00 uur)
HIJS presenteert ‘s middags een boek waar ruim een jaar aan is gewerkt. Het boek geeft een overzicht van de afgelopen 10 jaar hiphop in Nederland. In dit unieke document komen de vier elementen van hiphop (rap, dj, graffiti en breakdance) aan bod. Verwacht artikelen over de meest invloedrijke artiesten, producers, dj’s, graffiti-schrijvers, breakdancers en party-organisatoren. Uiteraard kun je het boek op het festival direct aanschaffen. Hou HIJS in de gaten voor exclusieve previews.

Première documentaire (15:30 uur)
Na de boekpresentatie vindt de première van de Smoelwerk-documentaire plaats. Deze is gemaakt door Kas, bekend van Fatcap Express en talloze clips, en bevat interviews en uniek beeldmateriaal van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen 10 jaar. Onder andere Duvel, Rico, Sticks, Steen, Typhoon, U-Niq, Kempi, Ali B, Terilekst, Def P, Brainpower, Lange Frans & Baas B en Raymzter komen aan het woord. Hou HIJS in de gaten voor exclusieve previews.

Live (Vanaf 17:30 uur)
Een waslijst aan acts: D.A.C. (Jiggy Djé, Diggy Dex, Hux B, Wudstik, Grootmeester Jan (GMJ), Darin G, Clenn & Mr. Fonc), DuvelDuvel, Fakkelbrigade (Rico, Sticks, Typhoon, James en A.R.T.), Fotosynthese, Fresku, GMB, Keynote Speakerz (Skiggy Rapz & Master Surreal), Kleine Jay & Cartes, La Melodia, M.O. & Brakko, Manu, Raymzter, SpaceKees & Terilekst, Tim (VSOP), U-Niq, Zo Moeilijk en Zwart Licht staan allen op het Smoelwerk festival. Als klap op de vuurpijl kun je ook nog een buitenlandse surprise act verwachten.

Freestyle Frenzy
Met de Freestyle Frenzy nemen we je mee naar de tijd van freestyle-battles. Spitt, Geen Daden Maar Woorden, Lord of the Mic en Freestyle voor de Grap werden drukbezocht en heads door het hele land hadden het erover. Op Smoelwerk vindt er een battle/freestyle-sessie plaats (zonder jury) tussen de eerste en tweede generatie battlecats. De eerste generatie wordt vertegenwoordigd door Raymzter, Ahab en DRT en uit de nieuwe lichting zijn Regga, Surya en Mekki van de partij.

Turntable Madness
Een selectie van de beste turntablists op één avond. DigHeads (bestaande uit DJ Optimus, DJ Vindictiv en DJ Mace), DJ Irie, DJ Rachi en DJ Savage zullen allen hun turntable skills demonstreren deze avond. Verder is er een battle tussen de SL Trooperz en Waxwankerz. Deze DJ-crews hebben al veel gebattled en nemen het nog één keer tegen elkaar op.
B-boy Decennium Battle met DJ Cutnice 
Ook breakdance mag natuurlijk niet ontbreken op het Smoelwerk festival. Twee teams met de beste breakers van de afgelopen 10 jaar demonstreren onder begeleiding van DJ Cutnice hun b-boy-skills.

Afterparty
Na alle bovenstaande festiviteiten is het nog steeds niet over. Die-hards, op-de-eerste-trein-wachters en andere liefhebbers kunnen nóg langer doorgaan op de afterparty. HIJS maakt de line-up van de afterparty nog bekend.

Last but not least: de dj’s tijdens Smoelwerk zijn DJ Krylon en LostSun, samen vormen zij het duo Army Fatique, en DJ DBS. Bleek, Mathis en voormalig battlewonder Klopdokter zijn de hosts.

Tickets
Entree voorverkoop: €20,00 
Deur: €25,00

Kaarten zijn te koop bij de 400 Primera winkels die Nederland telt, in Rotterdam bij Plato en Velvet Music en via www.watt-rotterdam.nl. WATT heeft een beperkte capaciteit dus wees er snel bij!


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

XHTML: HTML-homies kunnen deze tags geruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>