Artiesten

Keizer

Keizer, Geboren 06-06-1987 in het Surinaamse Paramaribo en opgegroeid in Nederland is vandaag de dag één van de meest opgevallen nieuwkomers in de nederlandse sceen. Keizer rapte al op jonge leeftijd mee met bepaalde hiphop tracks die hij in zijn jeugd voorbij zag komen. Vanaf zijn 15e hield hij zich al bezig met optreden voor zn eigen publiek, Hij kreeg zoveel positieve reacties dat hij besloot om teksten voor zichzelf te gaan schrijven en zijn eigen stijl te creëren .

Brainpower

Bio
Brainpower behoeft eigenlijk geen introductie, hij is al 10 jaar een gevestigde naam in de Nederlandse muziekwereld en in het bijzonder in de Hip Hop scène. Met ontelbare awards (oa 4x TMF Awards, MTV Award Europe, Edison, MOBO), samenwerkingen met nationale (oa Doe Maar, Frank Boeijen, Blof, Freek De Jonge) en internationale grootheden (oa Nas, D12, Kool Keith),drie gouden en twee platina platen is Brainpower niet alleen de bestverkochte Nederlandstalige solo rapper aller tijden maar veel belangrijker één van de beste rappers in de Vaderlandse geschiedenis.

Met ongekende gedrevenheid, een gezonde dosis zelfspot en ziekelijk perfectionisme bewandelt Brainpower sinds jaar en dag de dunne lijn tussen harde Hip Hop en gevoelige, persoonlijke teksten, tussen diepe lyrics en catchy refreintjes. Herkenbare emoties zijn een vast gegeven in zijn oeuvre.

Met zijn zesde album, ‘Mijn Manier’, ging de MC langs ruim 30 theaters in Nederland en België om ongekunsteld zijn eigen ding te doen. Alles werd ten gehore gebracht: van de bekende hits tot gevoelige klassiekers en zelfs een voorproefje van nieuw engelstalig werk.

Samen met zijn vaste dj TLM brengt Brainpower de essentie van hiphop ten gehore zoals niemand anders dat in het theater doet, in een intieme setting, geheel op zijn manier.

19 oktober 2009 verscheen het Greatest Hits album ‘Mijn Manier’(2CD/DVD) – nu overal verkrijgbaar.

In de pers:
* “Sterke theateract van Brainpower.(..) Muzikaal staat het rondreizende duo’Brainpower en TLM als een huis.” – NRC Handelsblad over ‘Hart/Hard’ theatertour 2008

* ‘….Dynamisch(…)strak en afwisselend.’…..” – Statemagazine over ‘Hart/Hard’ theatertour 2008

* ‘…Brainpower bewijst nog steeds in de top van Nederlandse Hip Hop te bivakkeren…’ – Revu over ‘Hart/Hard’, 2008

* ‘Brainpower doet met Hip Hop wat Doe Maar ooit met reggae deed’ – Vrij Nederland

* ‘….Naast de twee eerder genoemde cd’s krijg je er ook nog een dvd bij. Op de dvd staan 31 (!) clips en dik drie kwartier aan live materiaal. Brainpower is voor zover ik weet de enige Nederlandstalige rapper met 31 clips. Tel daarbij de theatershows, awards, speciale uitgaven, filmrolletjes en zijprojecten met Trijntje Oosterhuis en Freek de Jonge op en je hebt een MC die al een decennium succes beleeft zonder concessies te plegen. Brainpower heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en onderstreept dat nogmaals met alweer zijn zesde album. Een verzamelalbum, niet voor het geld of een snelle carrière impuls, maar voor liefhebbers, verzamelaars en stiekem ook voor Gertjan zelf….’ – Statemagazine over ‘Mijn Manier’

Brainpower Awards
GPNL 1998 (Grote Prijs Van Nederland) – Samson Cup Hoofdprijs, Publieksprijs, Beste MC, Beste DJ [TLM] (Paradiso, Amsterdam, November 1998)

Zilveren Harp 2001 – Aanmoediging voor gehele oeuvre (HMH, Amsterdam, Februari 2002)

TMF Awards 2002 – Beste Rap Act (Ahoy, Rotterdam, April 2002)

MTV Europe Music Awards 2002 – Best Dutch Act (Palau Sant Jordi, Barcelona, Spanje, November 2002)

Edison Awards 2003 – Beste Hip Hop Album, Verschil Moet Er Zijn (HMH, Amsterdam, Maart 2003)

TMF Awards 2003 – Beste Rap Act (Ahoy, Rotterdam, April 2003

TMF Awards 2004 – Beste Urban Act (Ahoy, Rotterdam, April 2004)

Dutch MOBO Awards 2004 – Beste Urban TV Programma (Royal Albert Hall, London, UK, September 2004)

Dutch MOBO Awards 2005 – Beste Live Act (Ocean Diva, Amsterdam, September 2005)

TMF Awards 2007 – TMF Radio Hit Award (HMH, Amsterdam, Oktober 2007)

STATE Awards 2008 – Lifetime Achievement Award (Melkweg, Amsterdam, December 2008)

Multi Platinum Combined Sales Award – Combined Sales of more than 200.000 Brainpower Albums, Singles & DVD’s (Gouda, Oktober 2009)

Platinum Combined Sales Award – Combined Sales of more than 30.000 Brainpower Albums, Singles & DVD’s in Belgium (Antwerpen, België, November 2009)

Dansplaat (Certified Gold, Nederland)

Dansplaat (Certified Gold, België)

Verschil Moet Er Zijn (Certified Gold, Nederland)

Brainpower Tours
Heineken Cross Over Tour (September – December 1999, NL)

Door Merg & Brain Club & Festival Tour (Februari 2001 – December 2001, NL/België)

Verschil Moet Er Zijn Tour Club & Festival (April 2002 – September 2003, NL/België/ Aruba/Curacao/Frankrijk/Duitsland/Polen)

ADHD Club Tour (September 2004 – December 2004, NL)

Even Stil Club & Festival Tour (Mei 2005 – December 2005, NL/België/Curacao)

Dommelsch Double Dutch Tour 2005 (November/December 2005, NL)

Non Stop Tour (April 2007 – Juni 2007, NL)

Hart/Hard Theater Tour (Maart 2008 – Mei 2008, NL)

Hart/Hard Club & Festival Tour (Random 2008/-2009, NL/België/Curacao)

Mijn Manier Theater Tour (September 2009 – December 2009, NL/België)

Selectie Grote Festivals NL:

Parkpop 2002 – Solo

Parkpop 2003 – Solo met band

Pinkpop 2001 – Solo met band

Pinkpop 2002 – Solo met Beef

Pinkpop 2005 – Solo met Intwine

Lowlands 1999 – Solo in samenwerking met Made In Da Shade

Lowlands 2000 – Solo

Lowlands 2001 – Solo met band

Lowlands 2002 – Solo met band

Lowlands 2003 – ADHD

Lowlands 2005 – Solo met band

Bevrijdingsfestival 2001

Bevrijdingsfestival 2002 (Helikopter Tour 4x Show)

Bevrijdingsfestival 2003

Bevrijdingsfestival 2004

Bevrijdingsfestival 2007

Bevrijdingsfestival 2008 (2x Show)

Selectie Grote Festivals België:

Rock Werchter 2002 – Solo

Marktrock 2003 – Solo met band

Maanrock 2003 – Solo met band

Pukkelpop 2001 – Solo met band

Pukkelpop 2002 – Solo met band

Pukkelpop 2004 – ADHD

Pukkelpop 2005 – Solo met band

Springtime Festival 2009 – Solo

Borderbeats 2009 – Solo

Selectie bijzondere optredens

Trouwerij Prins Willem Alexander en Prinses Máxima (Amsterdam Arena, Februari, 2002)

Olympische Spelen (Augustus 2004, Griekenland)

Gast bij Blof (2x Rotterdam, Ahoy, December 2005)

Vrienden Van Amstel 2003 (5x Ahoy, Rotterdam)

Vrienden Van Amstel 2005 (8 x Ahoy, Rotterdam)

Vrienden Van Amstel 2006 (10x Ahoy, Rotterdam)

Selectie voorprogramma’s:

Black Eyed Peas (Amsterdam, Paradiso, 1999)

Black Moon (Rotterdam, Nighttown, 2000)

De La Soul (Amsterdam, Paradiso, 2000)

Eminem (Rotterdam, Ahoy, 2001)

Nelly (Amsterdam, HMH, 2003)

Snoop Dogg (Rotterdam, Ahoy, 2005)

D12 (Amsterdam, Melkweg, 2009)

Discografie

Studio Albums:
Door Merg & Brain (Triple Vinyl/CD, 2001)
Verschil Moet Er Zijn (CD, 2002)
Even Stil (Double Vinyl/CD, 2005)
Hart/Hard (2CD Box Set, 2008)
Hart (CD, 2008)
Hard (CD, 2008)
Mijn Manier (Greatest Hits) 2CD/DVD (2009)

Special Editions:
Door Merg & Brain (Lowlands Edition) 2CD
Verschil Moet Er Zijn (Tweede Oplage met Bonustrack) 1CD
Verschil Moet Er Zijn (King Size Edition) CD/DVD

Live Albums/DVD:
The Box P.U.R.E. Sessions (CD/DVD) (2003)

Boeken:
Tekst & Uitleg (Boek/DVD) (2006)

Zijprojecten:
ADHD – aanbevolendagelijksehoeveelheiddopeness (CD, 2006)
Datvinnikcoke (CD, 2006)

Promo Albums:
The Freestyles Chapter (Tape, 1999)
AmsterdaMCity (CD, 2003)
DJ TLM presenteert ‘Brainpower: De Levende Legende Mixtape’ (Digitaal, 2008)

Singles:
De Achtervolging (Tape, Dub-plate, 1998)
Lyricist (12-inch, 1999)
Door Merg & Brain (CDM/12-inch, 2000)
MC Vol Overgave (12-inch, 2000)
De Vierde Kaart (CDM/CDS/12-inch *B-kant MC Vol Overgave*, 2000)
Wat Een Jinx Is (CDS/12-inch, 2001)
Je Moest Waarschijnlijk Gaan (CDS, 2001)
Dansplaat (CDS/CDM/12-inch, 2002)
Dansplaat Remix (CDS, 2002)
Voel De Vibe (CDS/CDM/12-inch, 2002)
One Mic (CDS/CDM/DVD-Single/12-inch, 2002)
Schreeuwetuit! (CDS/12-inch, 2003)
Je Moest Waarschijnlijk Gaan (Live @ The Box P.U.R.E. – Video Exclusive, 2003)
Beng Je Hoofd (ADHD, CDS/12-inch, 2004)
Shouf Shouf Habibi (ADHD, CDS/12-inch, 2004)
Alles/Pro (CDS/12-inch, 2005)
Even Stil (CDS, 2005)
Even Stil Remix (CDS, 2005)
Terug (Video Exclusive, 2006)
Afblijven (CDS, 2006)
Vlinders (CDS, 2006)
Non Stop (CDS, 2007)
Assassin’s Creed (Brainpower/Intwine, CDS, 2007)
Boks Ouwe(CDS Promo, Digitaal, 2008)
Boks Ouwe EP/Eigen Werk (Digitaal, 2008)
Cut Me Loose (Intwine/Brainpower, CDS/CDM, 2008)
Hart/Hard Medley (Digitaal, 2009)
Wees Niet Bang (CDS Promo, Digitaal, 2009)
Prestige (Video Exclusive, 2009)
Mijn Manier (Digitaal, 2009)

Kempi

Kempi groeit op in de Edisonbuurt, gelegen in de achterstandswijk Woensel-West te Eindhoven, als de middelste van zeven kinderen.
Hij komt in het criminele circuit terecht en krijgt een gevuld strafblad met verschillende gevangenisstraffen, onder meer voor het overtreden van de opiumwet. In dezelfde periode begint Kempi ook muziek te maken: samen met de Eindhovense producers Spinmasters, M-Bizz en BastardProductionz zet hij een mixtape in elkaar, die op een gegeven moment maar liefst 40.000 keer van het internet werd gedownload. Kempi begint landelijke bekendheid te krijgen, onder andere bij Kees de Koning. Deze platenbaas was erg onder de indruk van de rapper, en bood hem een contract aan bij zijn label TopNotch. Op het moment dat hij het contract tekende (september 2006) stond hij onder verdenking van medeplichtigheid aan een steekpartij doch hij werd hier later van vrijgesproken. Kempi bracht kort daarop een nieuwe mixtape uit. Kempi heeft veel vijanden in de rapperswereld. Veel Nederlandse rappers hebben maar een hekel aan hem. Er zijn dan ook enkele raps verschenen door onder andere de rapper Nino waarin Kempi meerdere malen onderuit wordt gehaald. In juli 2007 wordt Kempi voor de eerste keer vader: een zoon. Voor Kempi is dit het startsein om serieuzer te worden. Hij zegt hierover: “Mijn kind is mijn licht, mijn motivatie. Vanaf nu wil ik alles serieuzer aanpakken. Als zakenman en vader gezien worden in plaats van alleen het stempel van straatjongen dragen.” In september 2008 werd Kempi’s tweede zoon geboren.

Kempi breng regelmatig mixtapes uit die online zijn te downloaden.