Kempi

Kempi groeit op in de Edisonbuurt, gelegen in de achterstandswijk Woensel-West te Eindhoven, als de middelste van zeven kinderen.
Hij komt in het criminele circuit terecht en krijgt een gevuld strafblad met verschillende gevangenisstraffen, onder meer voor het overtreden van de opiumwet. In dezelfde periode begint Kempi ook muziek te maken: samen met de Eindhovense producers Spinmasters, M-Bizz en BastardProductionz zet hij een mixtape in elkaar, die op een gegeven moment maar liefst 40.000 keer van het internet werd gedownload. Kempi begint landelijke bekendheid te krijgen, onder andere bij Kees de Koning. Deze platenbaas was erg onder de indruk van de rapper, en bood hem een contract aan bij zijn label TopNotch. Op het moment dat hij het contract tekende (september 2006) stond hij onder verdenking van medeplichtigheid aan een steekpartij doch hij werd hier later van vrijgesproken. Kempi bracht kort daarop een nieuwe mixtape uit. Kempi heeft veel vijanden in de rapperswereld. Veel Nederlandse rappers hebben maar een hekel aan hem. Er zijn dan ook enkele raps verschenen door onder andere de rapper Nino waarin Kempi meerdere malen onderuit wordt gehaald. In juli 2007 wordt Kempi voor de eerste keer vader: een zoon. Voor Kempi is dit het startsein om serieuzer te worden. Hij zegt hierover: “Mijn kind is mijn licht, mijn motivatie. Vanaf nu wil ik alles serieuzer aanpakken. Als zakenman en vader gezien worden in plaats van alleen het stempel van straatjongen dragen.” In september 2008 werd Kempi’s tweede zoon geboren.

Kempi breng regelmatig mixtapes uit die online zijn te downloaden.


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

XHTML: HTML-homies kunnen deze tags geruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>